Restaurace

 

Naše ceníky (PDF) Naše výrobky (PDF)

Otevírací doba restaurace v sezóně 2019:

O naše ubytované se postaráme vždy (bez ohledu na otevírací dobu restaurace)

duben, květen
pátek 16:00 - 21:00 h.
sobota 11:00 - 21:00 h.
neděle 11:00 - 21:00 h.
červen
pondělí - pátek 16:00 - 21:00 h.
sobota 11:00 - 21:00 h.
neděle 11:00 - 21:00 h.
červenec a srpen
pondělí - neděle 11:00 - 21:00 h.
září
pondělí - pátek 16:00 - 21:00 h.
sobota 11:00 - 21:00 h.
neděle 11:00 - 21:00 h.

Penzion je v provozu i mimo sezonu NONSTOP.

O ubytované hosty se postaráme i v restauraci.
Po předchozí dohodě změna otevírací doby možná.

 

Prodej našich výrobků

Hotové pokrmy do skla, bez použití barviv, konzervantů, z masa naší farmy a čerstvých lokálních surovin.

Jižní Čechy, Jindřichův Hradec, skvělé ubytování a kvalitní gastronomie jdou ruku v ruce s penzionem Dobré Časy. Nekuřácká restaurace, jejíž podobu byste jen těžko hledali jinde ve městě Jindřichův Hradec či jiném místě, kdy projíždíte jižní Čechy, je navržena s citem a úctou k budově, v níž se nachází. Je příjemným doplněním atmosféry místa a penzionu. Krb v restauraci je nejen uměleckým dílem ale i funkčním prvkem, kde grilujeme vynikající speciality. Mlýnské kolo v interiéru, není jen krásná kulisa ale i funkční pohon grilu v krbu. Venkovní terasa nad jezem je potom dokonalým místem pro Váš odpočinek.

Restaurace je taková, jak ji popisujeme. Krásná, nekonvenční, jiná. Naše kuchyně je moderní a podle všech hygienických norem špičkově zařízená. V roce 2011 se nám konečně podařilo dát dohromady kolektiv pracovníků, kteří dokázali naplnit naše představy o tom, jak má restaurace fungovat jak po stránce gurmánské, tak skvělé obsluhy na „place“, ale i po stránce lidských vztahů na pracovišti. Nebojíme se tvrdit, že Vám vaří nejlepší kuchařka ve městě Jindřichův Hradec. Naše servírky jsou vždy příjemně naladěny a v restauraci Vás rozhodně nikdo "neokrade" ...
Ubytovaným hostům, kteří navštíví jižní Čechy, Jindřichův Hradec a penzion Dobré Časy, v restauraci nabízíme nadstandardní snídani, která je v ceně ubytování a v sezoně si můžete vybrat z aktuálního jídelníčku zvýhodněné menu k večeři. Minimálně jedenkrát v týdnu v něm nabízíme grilované speciality z ryb a různých druhů mas z našich obor. Aktuální jídelníček je k dispozici v restauraci a během snídaně si v něm označíte, kolik večeří si na konkrétní pokoj objednáváte. Pokud si ze speciálního večerního menu nevyberete, je samozřejmostí i výběr z běžného jídelního lístku.


Pokud se týká masa použitého k přípravě jídla, ujišťujeme Vás, že naše nabídka je velmi zajímavá a též nevšední.

Zde je příklad:

Milujete zvěřinu tak jako generace před námi? Zvěřina byla slavnostním pokrmem králů a urozených. Zvěřina, pro svoji výjimečnou chuť a ne zcela běžnou dostupnost, by neměla chybět na jídelníčku restaurace, která chce být pro hosty nevšední a atraktivní.

Od první chvíle, kdy jsme se rozhodli vybudovat v tomto starém mlýně restauraci, jsme věděli, že tento dar Jihočeské přírody, rozhodně chceme mít v nabídce jídel. Ale! Ale cesta zvěřiny, neřkuli kvalitní zvěřiny do kuchyně restaurace je velmi složitá. Jednou z mála možností, je zvěřinu nakupovat ve velkoobchodech. Přímá cesta nákupu od mysliveckých sdružení není vzhledem k našim legislativním podmínkám možná. Jaký má však zvěřina nakoupená ve velkoobchodě původ? Lze prohlásit, že je kvalitní a zdravá? Co víme o zvířeti kdesi uloveném, které dostane kuchař ke zpracování do kuchyně ve formě kusu zmrzlého masa? Byl to říjný jelen nebo daněk? Jak bylo zvíře staré? Vyrostlo v lese, nebo v prostředí intenzivně zemědělsky obhospodařovaném? Čím se živilo, než bylo uloveno? Spásalo plodiny, které zemědělci týž den postříkali proti škůdcům nebo plevelům? Jako myslivec vím, že velmi často ano. Zvěř v naší přírodě, často jinou možnost nemá. Ochranné lhůty pesticidů, herbicidů atd. nezná a nerespektuje. To jsou fakta i otázky, na které nelze dát jednoznačnou odpověď.

Vážený hoste, trvalo to velmi dlouho a stálo nás to mnoho úsilí, abychom mohli prohlásit: „Zvěřina u nás podávaná má původ, o kterém víme vše“. Pochází ze zvěře, která vyrostla na našich pozemcích okolo našeho penzionu, kde se již řadu let žádné chemické prostředky nepoužívají. Její píce, seno ani tráva, nebyla chemicky ošetřována. K chovu jsme vybrali kvalitní a zdravá zvířata, o která pečujeme po celou dobu s nejlepší péčí a láskou. Proto, můžeme s klidným svědomím říci. Vážený hoste, zde Vám bude předložen pokrm ze zvěřiny kvalitní, zdravé a čerstvé. Spolehněte se!

Ubytování jižní Čechy Jindřichův Hradec restaurace a penzion Dobré Časy

Přejeme Vám dobrou chuť!
 

Restaurace